Argiano Brunello Di Montalcino DOCG 2019
Riik | |
---|---|
Regioon | |
Alkoholisisaldus | 14,5 |
Viinamari | Sangiovese |
Siidiste ja hästi sulandunud tanniinidega ning hea mineraalsusega vein.
🍇 100% Sangiovese
⭐ Värske, kompleksne ja puuviljane aroom
⭐ Tunda on balsamico noote.
⭐ Väga gastronoomiline vein
62,00 €
Kirjeldus
Riik | |
---|---|
Regioon | |
Alkoholisisaldus | 14,5 |
Viinamari | Sangiovese |
83 €/L
Muld:
Mergel, iidne savi kõrge lubjakivisisaldusega.
Kõrgus:
280–310 meetrit merepinnast.
Kasvatusmeetod:
Spur-pruunvits ja Guyot, mahepõllumajandus, piiratud saagikus viinapuu kohta.
Korje:
Septembri keskpaik.
Valmistamine:
Umbes nelja päevane külm eelfermentatsiooniline leotus, millele järgneb kääritamine teras- ja looduslikes tsemenditankides. Kontrollitud temperatuuril- alla 26 °C, kokku kolm nädalat. Malolaktiline fermentatsioon toimub tsemendimahutites.
Laagerdamine:
Umbes 30 kuud erineva mahutavusega (10/15/30/50 hl) Sloveenia ja Prantsuse tammevaatides. Erinevate Brunello kruntide veinid hoitakse laagerdamise ajal eraldi ning segatakse kokku alles vahetult enne tsemendimahutites küpsemist. Seejärel järgneb mõnekuuline puhkeaeg enne pudeldamist. Pudeldamine toimub aprillis ja mais vastavalt kõige soodsamatele kuufaasidele. Vein laagerdub pikalt ka pudelis.